Home

Talkshow: Cultuur in tijden van corona – Kunstenaars, instellingen en verantwoordelijkheid

14 juni 2021
4:00 PM - 5:15 PM
Nederlands

Afgelopen maart verscheen de publicatie ‘Cultuur in tijden van corona’ van het BNG Cultuurfonds, waarin vijftien culturele instellingen van uiteenlopende aard zijn geportretteerd. Gezamenlijk bieden de portretten een gevarieerd en verdiepend inzicht in de uitzonderlijke omstandigheden waar culturele instellingen in alle delen van Nederland mee om moesten gaan.

Eén van de voornaamste conclusies is dat de hardste klappen zijn geïncasseerd door de creatieve zzp’ers. In reactie op de coronamaatregelen zijn door culturele instellingen de nodige initiatieven genomen om kunstenaars in contact te brengen met het publiek, of om inkomsten te kunnen generen. Veel van deze initiatieven hadden of hebben echter een tijdelijk karakter. In de meeste gevallen kan dan ook niet gesproken worden van substantiële financiële voorzieningen.

Welke steun kunnen culturele instellingen leveren? Aan welke instrumenten moeten we hierbij denken? Welke rol zou beleid hierin moeten spelen? Hoe kantelen we van incidenteel naar structureel?

Met sprekers Peter van den Bunder (Belangenbehartiger Beeldende Kunst & ZZP’ers bij de Kunstenbond), Nienke Huitenga (ZZP’er en initiatiefnemer #laatjenietnaaien), Aruna Vermeulen (directeur HipHopHuis), Cor Wijn (Managing Consultant Berenschot) en Guinevere Ras (Curator Nederlands Fotomuseum en Expert Meerstemmigheid). Het gesprek wordt gemodereerd door schrijver, presentator en programmamaker Oscar Kocken.

Deze talkshow is tot stand gekomen in samenwerking met het BNG Cultuurfonds, de Boekmanstichting en TivoliVredenburg.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home