Home

Tekstmarkt – Deadline – Aanmelden voor programma

27 september 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Nederlands
Openbaar

Tekstmarkt is een nieuw project voor toneelschrijvers en scenarioschrijvers in Nederland en Zuid-Afrika. Het online incubatieprogramma nodigt beginnende en ervaren schrijvers uit om hun verhalen te delen. Deelnemers werken binnen het thema ‘de ander’ en worden gecoacht bij het ontwikkelen van hun scriptideeën. Aanmelden kan tot 27 september 2021.

Het thema voor de eerste editie van Tekstmarkt is ‘the other / die ander / de ander’ en moedigt deelnemers aan hun opvattingen over religie, gender, afkomst en cultuur te onderzoeken. Wie is ‘de ander’? En hoe gaan we op een betekenisvolle manier met de ander om en onze gedeelde ervaringen?

Unieke kans voor toneelschrijvers en scenarioschrijvers

Geselecteerde toneelschrijvers worden tijdens het online incubatieprogramma gecoacht bij het uitwerken van hun idee. Ten minste twee schrijvers, een uit Nederland en een uit Zuid-Afrika, ontvangen een financiële bijdrage om de volledige toneeltekst uit te werken. De afgeronde toneelteksten worden gelezen voor een panel van mogelijke producenten van diverse theaters en festivals. Geselecteerde scenarioschrijvers presenteren hun scriptidee aan filmprofessionals voor een mogelijke investering en productie.

Jouw idee voor een script of scenario inzenden?

Toneelschrijvers en scenarioschrijvers kunnen hun idee voor een script of scenario inzenden tot 27 september 2021. De voorstellen worden beoordeeld door een onafhankelijk panel met juryleden uit Nederland en Zuid-Afrika. Geselecteerde kandidaten ontvangen twee weken na het verstrijken van de deadline een bericht. Online denktank Tekstmarkt organiseert binnen hetzelfde thema ook een reeks lezingen en gesprekken met activisten, journalisten, maatschappelijk werkers en academici uit Nederland en Zuid-Afrika. De denktank staat stil bij onderwerpen zoals genderidentiteit, culturele identiteit, religieuze identiteit, politieke en socio-economische systemen. Het programma vindt plaats van 13 tot en met 17 september op Zoom en is gratis. Deelname is niet vereist om in aanmerking te komen voor het Tekstmarkt incubatieprogramma, maar biedt wel een algemene inleiding in het thema van het project. Kijk voor meer informatie over de denktank en het registratieformulier op de website van KKNK.

Kijk voor meer informatie over Tekstmarkt en de criteria op de website van KKNK.

Tekstmarkt wordt mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het Klein Karoo National Arts Festival (KKNK), de Nederlandse ambassade in Zuid-Afrika, DutchCulture en het Nederlands Filmfonds. Het project richt zicht op de ontwikkeling van creatieve vaardigheden en nieuwe teksten voor theater en korte film, bovendien stimuleert het de culturele uitwisseling tussen Nederland en Zuid-Afrika.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home