Home

Wat een type(casting)!

3 april 2023
8:00 PM - 9:30 PM
Nederlands
€ 7,50
lab111
Openbaar

Op maandag 3 april verkent VERS de wereld van filmcasting! Hoe staat de castingindustrie er tegenwoordig voor? Hoe wordt er bijvoorbeeld omgegaan met hokjesdenken en inclusiviteit? En hoe is de castingindustrie veranderd door de jaren heen?

Tijdens dit event zul je je verdiepen in typecasting, stereotype cliché’s en authentieke representatie. In een steeds bewuster wordende samenleving groeit de immers de verantwoordelijkheid van castingbureaus om divers, inclusief en authentiek te casten. Ook wordt ingegaan op de ontwikkeling van casting in de Nederlandse filmindustrie.

Moderator en acteur Micha Hulshof gaat in gesprek met castingdirectors Susanne Groen en Lobke de Boer. Centraal staat hun visie op de thema’s en de uitdagingen die zij hierbij tegenkomen.

Susanne Groen is een gevestigd castingdirector met een behoorlijk cv: na tien jaar tv-series te hebben gecast en vijf jaar leiding te hebben geven aan een van de grootste castingbureaus van Nederland, richtte ze in 2010 Groen Casting op. Dit castingbureau groeide al snel uit tot een van de meest toonaangevende bureau’s in Nederland. Bij Groen Casting weten ze met persoonlijke aandacht en oog voor detail de beste acteurs voor de juiste rollen te vinden voor films, televisieseries en commercials. Zo is Susanne verantwoordelijk voor de cast van onder andere GTST, Buladó, Het Jaar van Fortuyn en Narcosis.

Lobke de Boer is actrice, regisseur én castingdirector. In 2020 studeerde ze af aan de opleiding regie fictie aan de Filmacademie. Ze is bekend door de rollen die ze heeft gespeeld in verschillende series en films, waaronder Soof (2013). Daarnaast regisseerde ze meerdere korte films, waaronder Wisten wij veel (2016). Kort geleden richtte ze samen met Renée de Graaff een castingbureau op genaamd Oko Casting, met als doel de kloof te dichten tussen beginnende filmmakers en acteurs.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home