Home

Workshop Meerstemmig Storytelling 2021

16 juni 2021
8:00 AM - 6:00 PM
Nederlands
€ 275,- / met kortingscode € 200,- (beide excl. 21% BTW)
Openbaar

De noodzaak tot inclusieve en diverse verhalen is groot. Maar wie vertelt ze? En met en voor wie?
In deze nieuwe editie van de workshop Meerstemmig Storytelling gaan we aan de slag met tools en training om ons bewust te maken van en op zoek te gaan naar onze eigen ‘positionality’. Positionality komt oorspronkelijk uit de antropologie, en is een manier om te onderzoeken vanuit welke positie we verhalen vertellen en hoe ze zich verhouden tot sociaal dominante en ondergerepresenteerde verhalen. In deze training gaat het om de manier waarop persoonlijke context en inhoudelijke content elkaar in elk project versterken, verrijken en uitdagen.

Meerstemmig Storytelling is daarom voor iedereen die te maken heeft met het vertellen, vormgeven, maken en vertonen van film- en audiovisuele producties. Van scenaristen, script coaches en regisseurs, tot producenten, distributeurs en vertoners en iedereen van het visuele team van production designers tot cameramensen.

Tijdens deze driedaagse workshop staan vragen centraal rondom representatie, diversiteit en inclusie die bij het maken van een film- of audiovisueel project naar voren komen. Samen gaan we op zoek naar de verschillende lenzen waardoor je naar de wereld kunt kijken. Dit doen we aan de hand van inspirerende voorbeelden en case studies, maar ook aan de hand van een eigen project. Dit kan een project in ontwikkeling zijn, of een bestaande productie waarin je tegen deze vragen bent aangelopen.

De workshop wordt geleid door Winnie Roseval (consultant diversiteit & inclusie en onderzoeker bij het lectoraat Inclusive Education, Haagse Hogeschool).

OPZET WORKSHOP

  • 16 juni (namiddag of avond): case study Rocks
  • 17 juni (hele dag): Positionality training & case study Buladó
  • 22 juni (hele dag): Eigen casus of project en gastspreker Naomi van Stapele
Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home