Home

ScriptAcademy – Workshop – Script Ontwikkeling

5 november 2021
10:00 AM - 4:00 PM
Nederlands
1.549
Openbaar

Bij het ontwikkelen van een speelfilm of dramaserie, krijgen de makers vaak feedback van verschillende professionals. Deze workshop is speciaal voor deze professionals die films en televisiedrama ontwikkelen: producenten, creatives, script editors, coaches, consulenten, adviseurs, regisseurs en afgestudeerden Film- en Televisiewetenschappen met praktijkervaring.

Je oefent de vaardigheden van een script editor – zoals analyse, selectie, pitchen, catchen en montage – waarbij steeds feedback en beroepsgerichte communicatie centraal staan. Effectieve communicatie is de sleutel tot succes bij een creatief proces. Hoe presenteer je jouw analyse zodanig dat creatieven daarmee uit de voeten kunnen?
Zes vrijdagen met tips & tricks uit de praktijk, oefenen met scenaristen van de ScriptAcademy, intervisie, eigen praktijkvoorbeelden, ervaren docenten Gemma Derksen (dramaturg en hoofd drama bij omroepen) en Henk Burger (scenarist en dramaturg) en gespecialiseerde gastdocenten. De workshop start op 5 november (en is zes vrijdagen achter elkaar, tot 10 december).

Wanneer je al werkzaam bent in dit vakgebied en je er verder in wil ontwikkelen, biedt het Nederlands Filmfonds in sommige gevallen subsidie voor de workshop. Meer informatie hierover vind je op hun website. Mocht je een aanvraag willen indienen, neem dan eerst contact met hen op om te kijken of je in aanmerking komt; je kunt vragen naar Projectbegeleider Filmactiviteiten Patricia van Wetten. De aanvraag moet minimaal vier weken van tevoren bij hen ingediend worden – in dit geval dus vóór 8 oktober 2021. Daarnaast is het voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve of culturele sector mogelijk om voor 1 oktober een subsidie aanvraag te doen bij Werktuig PPO.

Meer informatie

Ontdek soortgelijke evenementen:Home