Handleidingen voor vakverenigingen en andere organisaties

Hoe zorg ik ervoor dat mijn events in de AV-Agenda komen?

Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat jouw evenementen in de AV-Agenda komen.

• Je kunt het formulier op de site gebruiken: Voeg je event toe De redactie kijkt je bijdage na en als het event relevant is voor de doelgroep van av-professionals dan wordt het event zsm goedgekeurd en geplaatst.
  • Je kunt je event doormailen naar redactie@av-agenda.nl, en vragen of de redactie zich wil schrijven voor jouw nieuwsbrief of perslijst.

Hoe gebruik ik de AV-Agenda?

Je kunt de AV-Agenda op verschillende manieren gebruiken.

• Je kunt de AV-Agenda gebruiken als bron om een overzicht te krijgen van aankomende events die relevant zijn voor jouw leden/achterban, bijvoorbeeld om een overzicht te geven in je nieuwsbrief of op je website. We hopen natuurlijk dat je in dat geval verwijst of linkt naar av-agenda.nl
  • Je kunt de AV-Agenda ’embedden’ op je website. Je ziet dan een lijst, kalender of beeldweergave van de aankomende events op de website van je eigen organisatie of vereniging. Als bezoekers van jouw website op een event klikken voor meer informatie, opent dat event in een nieuw venster of tabblad.
    De ’embed-code’ wordt op jouw verzoek en in overleg met de redactie van AV-Agenda gemaakt. Deze code kun je op je website op de gewenste plek plaatsen. De redactie van de AV-Agenda kan je daar, in dien nodig, bij helpen.
    Deze ’embedded’ AV-Agenda kent verschillende weergave mogelijkheden:
    • Maandweergave: zie voor een voorbeeld NBF.nl/agenda (bovenste rij onder de header)
    • Tijdlijnweergave: zie voor een voorbeeld NBF.nl/nieuws (rechter kolom)
    • En nog vele andere weergave opties, zoals een lijst, caroussel, beeldgallery, enz.
    • Agenda met gefilterde inhoud: Je kunt ervoor kiezen alleen events te laten zien van één onderwerp, type event, organisator of taal.